Posted on

Neljä tyyliä keväälle 2023 – Tutustu kotimaisiin ja vastuullisiin design-brändeihin

Meillä on syytä juhlaan, sillä suomalainen design elää 2020-luvulla uutta kukoistusta. Design ei kuulu enää pelkästään juhliin tai punaiselle matolle, vaan jokaiseen päivään, jokaiseen hetkeen – ja ennen kaikkea jokaiselle.Yhdessä PIHKA collectionin kanssa kokosimme neljä erilaista tyyliä, joista voit löytää kulmakiviä omaan tyyliisi. Yhdistäviä tekijöitä tyyleissä on vastuullisuus, laatu ja kotimainen design.

PIHKA collectionin Roosa Mattssonin trendivinkit kevään väreihin ja laukkutyyleihin:

1. Kesää kohti! Trendeissä tavallisuuden ylistäminen yhdistyy värikkääseen itseilmaisuun. Vähemmän on enemmän! Väreissä kaikki on sallittua — haaleat auringonpolttamat utuiset sävyt yhdistyvät vahvoihin voimaväreihin.

2. Ääripäät kiinnostavat: megakokoiset ja pienet laukut resonoivat. Laukkua ei valita pelkästään käytännöllisyyden mukaan, vaan omaa tyyliä täydennetään statementit edellä.

3. PIHKA collectionin laukuissa on tiettyä sielukkuutta. Lisäksi käsityön vahva jälki on näkyvissä. Kun nämä kaksi elementtiä yhdistää ajankohtaisiin väreihin ja linjakkaaseen muotoiluun, syntyy uniikki ja kiinnostava kombo.

Klassikkoja kaupunkityyliin – yhdistä rouheat materiaalit ja maanläheisyys

Korut: Luv North, Halo-korvakorut
ja The Lock -kaulakoru
Aurinkolasit: Aarni Wood
Kengät: Vamsko
Laukku: PIHKA collection
Jakku: Vimma Company


Karnevaalista riemua ja elämäniloa persikasta

Korut: Luv North, The Sun -korvakorut
ja The Duo -kaulakoru
Neule: Uhana Design
Laukku: PIHKA collection
Trenssi: Voglia
Housut: Miam Clothing
Kengät: Terhi Pölkki
Aurinkolasit: Aarni Wood

Inspiroidu Hennican valinnoista!
Luv Northin viestintäpäällikkö Hennica Kuitunen poimi kotimaisesta kevätmuodista suosikkinsa.

Korut: Luv North, Halo-korvakorut
ja The Trio-kaulakoru
Takki: Andiata
Pipo ja Huivi: PIHKA collection
Kengät: Vamsko
Laukku: PIHKA collection


Ilmassa ripaus kyberromantiikkaa – viileät ja kylmät violetin ja petroolin sävyt vievät jalat alta.

Korut: Luv North, You are Loved -Earrings
ja The Moon -kaulakoru
Mekko: Vimma Company
Takki: Rils
Kengät: Vamsko
Laukku: PIHKA collection

Tyylit kokosi:
Sonja Länsivuori

Inspiraatiokuvat:
1. Hailey Bieber:  https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-9763869/Hailey-Bieber-stuns-cream-blazer-ord-takes-stroll-Beverly-Hills.html
2. http://www.woahstyle.com/blog/colour-for-spring-how-to-wear-orange
3. Hennica Kuitunen, Kuva: Mikael Kuitunen
4. https://www.bibamagazine.fr/mode/conseils-mode/very-peri-comment-porte-215151.html

Posted on

Uuden edessä – Luv Northin vuosi 2022 kuvina

Vuosi 2022 oli Luv Northille ennen kaikkea uuden alku. Aloitimme uuden vuoden Luv North Oy:nä, sillä meistä tuli osakeyhtiö juuri ennen vuodenvaihdetta. Vuosi 2022 oli täynnä uusia asioita: järjestimme ensimmäistä kertaa keräyksen hyväntekeväisyyteen, saimme Avainlippu- ja Design in Finland -sertifikaatit ja verkkokauppaamme tuli neljä uutta korua. Vuonna 2022 Luv North täytti seitsemän vuotta, ja vuoden aikana meillä oli sattumalta juuri seitsemän mahtavaa uutta yhteistyökumppania.


Tammikuussa pääsimme haastattelemaan upeaa stylisti
Meri Milashia, joka kertoi meille tyylistään The Look -haastattelussa. Helmikuussa järjestimme vuoden ensimmäisen tapahtuman yhteistyössä The Folks Hotel Konepajan kanssa. Lanseerasimme tuolloin odotetun The Lock -kaulakorun. Juhlat pidettiin hotellin isoimmassa sviitissä, ja ne olivat täynnä iloa ja musiikkia, kun Paul Elias saapui yllätyskeikalle. Maaliskuussa Antti Tuisku piti uuden musiikkivideonsa ja sinkkunsa kannessa The Sun Hoops -korvakorua.

 


Huhtikuussa juhlimme
Avainlippu- ja Design from Finland -tunnuksien myöntämistä, jotka saimme osoituksena suomalaisesta työstä ja muotoilusta. Järjestimme yhdessä salonki Studio Snyggin kanssa Instagramissa pääsiäisyllätyksen. Toukokuussa järjestimme yhteistyön kotimaisen Kaiku Kidsin kanssa ja ilahdutimme seuraajia yllätyksillä ja yhteisillä sisällöillä kanavissamme. Keväällä järjestimme hyväntekeväisyyskeräyksen: lahjoitimme kerätyt varat UN Women Suomi -järjestön Ukrainan hätäapukeräykseen. Kesäkuussa julkaisimme jo toisen kerran Luv Northin juhannuskalenterin, jossa mukana oli upea luonnonkosmetiikkaan erikoistunut ihonhoidon pioneeri TwistBe.

Heinäkuussa lomailimme – erittäin ansaitusti! Elokuussa oli aika kääriä hihat ja alkaa valmistella syksyä ja Luv Northin tulevia 7-vuotissyntymäpäiviä. Juhlistimme syyskuussa syntymäpäiväviikkoa ja järjestimme tiimin kesken hemmottelupäivän Löyly Helsingissä. Samalla pääsimme nostamaan maljan Pariisin muotiviikoille, joilla  loimme yhteiset muotikuvaukset Riikka Couturen kanssa upeassa miljöössä. Lokakuu toi mukanaan Halloweenin, ja tuttuun tapaan teimme Halloweenin kunniaksi kreisin muodonmuutoksen: ihanasta toimittaja Ina Mikkolasta kuoriutui tatuoitu Barbie.

 

Marraskuussa ilahdutimme seuraajiamme Instagramissa yhdessä hammashoitola eSmilen kanssa järjestämällä yhteisarvonnan vastineena Black Fridaylle. Vuosi huipentui joulukuussa jo neljättä kertaa järjestettävään joulukalenteriin. Tänä vuonna teimme yhteistyötä kotimaisen PIHKA collectionin kanssa. Yrityksemme jakavat samoja arvoja, ja PIHKAn upeat nahkalaukut ja merinovilla-asusteet sopivat loistavasti tyyliimme.

Kuvat:
Antti Tuisku / kuvaaja: Atte Tanner
Linda Ekroth / kuvaaja: Mikael Kuitunen
Pihka Collectionin tuotekuva

Teksti: 
Alisa Kettunen

Posted on

Luv Northin koruja myyntiin Designmuseon kauppaan

Luv Northin koruja voi löytää nyt ensimmäistä kertaa kivijalkamyymälästä, kun The Lock – ja
Story-riipukset sekä Halo– ja You are loved – korvakorut tulevat myyntiin Designmuseon Design Shopiin Helsingissä.

Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo.
Jo vuonna 1873 perustettu Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä. Museon yhteydessä toimiva Design Shop myy monipuolisesti suomalaista ja kansainvälistä muotoilua designin klassikoista nuorten muotoilijoiden suunnittelemiin tuotteisiin.

“Museokaupamme tuotevalikoima koostuu näyttelykohtaisista tuotteistuksista, jolloin myynnistä löytyy usein myös kansainvälisiä tuotekokonaisuuksia. Pyrimme pitämään valikoimamme kiinnostavana ja ajantasaisena – tällöin yhteistyö myös uusien, pienempien brändien kanssa on tärkeää. Arvostamme suuresti suomalaista muotoilua ja erityisesti sitä, jos tuote on myös valmistettu Suomessa,” museokaupan myymäläpäällikkö Terhi Koivusaari kertoo.

Se, että korujen ensimmäinen jälleenmyyjä löytyy nimenomaan Designmuseosta, on Luv Northille erityisen merkityksellistä.

“Designmuseossa vieraileva kulkee läpi suomalaisen muotoilun historian: hän inspiroituu muun muassa suomalaisesta arkidesignista, arkkitehtuurista sekä lasi- ja keramiikkamuotoilusta ja kohtaa matkallaan Alvar Aallon ja Tapio Wirkkalan kaltaisia suuruuksia. On suuri kunnia, että tällaisen matkan jälkeen museovieras voi löytää museokaupasta meidän suunnittelemia tuotteita. Arvostamme sitä, että Designmuseo haluaa tukea myös pieniä suomalaisia brändejä, “ Laura Paananen Luv Northilta kertoo.

Luv Northin koruja voi löytää museokaupasta 1.1.2023 alkaen.

Posted on

PIHKA collection x Luv North POP-UP Helsingissä

PIHKA collection ja Luv North juhlistavat tuoretta yhteistyötä erikoistarjouksilla ja workshopilla tulevana viikonloppuna 9.–11.12.2022 Helsingissä.


Tule tutustumaan tuotteisiimme PIHKA collectionin yhdistettyyn työ- ja liiketilaan Helsingin keskustaan – Luv Northin korut ovat pop-upissa ensimmäistä kertaa livenä esillä! Liike sijaitseen Designmuseon kainalossa osoitteessa Punanotkonkatu 4. Paikanpäällä tarjolla on glögiä ja jouluisia herkkuja.

Tarjoukset ovat voimassa viikonlopun ajan 9.12.–11.12.2022 myös verkkokaupoissamme: luvnorth.com ja pihkacollection.fi.  Luv North tarjoaa Pop-Upissa valikoiduista tuotteista –10 % ja PIHKA collection valikoimastaan –15 %.


Workshop-lauantai: Tule tekemään itsellesi tai rakkaallesi joululahjoja

Osallistu lauantaina 10.12. pop-up-workshopiin ja tule valmistamaan itselle tai lahjaksi nimikoitu HELKA avainnauha ja/tai pieni hopeinen kaulakoru. Työpajojen materiaalikulut löytyvät workshopien kuvauksista.

Workshop järjestetään non-stop-periaatteella klo 11–16. Voit osallistua workshopiin itse valitsemanasi kellonaikana ilman ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!


Luv North Workshop

Luv North workshopissa saat tehtyä koko paketin. Työpajassa kootaan siro kaulakoru kierrätetystä hopeasta. Lisäksi valmis koru paketoidaan kauniiseen lahjapakettiin ja halukkaat voivat tehdä myös joulukortin lahjan mukaan. Workshopin hinta 70 €, joka sisältää kaikki tarvikkeet korun kokoamiseen ja paketointiin.

PIHKA Workshop

PIHKA workshopissa pääset kokeilemaan nahan työstämistä ja valmistamaan avainnauhan lempivärissä omin käsin ammattitaitoisessa ohjauksessa. Voit huoletta tulla mukaan, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta nahkatöistä. Muistoksi työpajasta saat kestävän itse tehdyn avainnauhan, josta on iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa. Workshopin hinta 20 € sisältää laadukkaan eurooppalaisen nahan ja muut valmistusmateriaalit. Lisänauhoista veloitamme 15€/kpl. Avainnauhan tekoon menee noin puoli tuntia.

Oletko jo ihan PIHKASSA?


Tutustu PIHKA collectionin herkullisen sävyisiin tuotteisiin heidän Instagramissaan täällä. PIHKA collection on suomalainen laukkumerkki, jonka tuotteet edustavat skandinaavista sesonkien ylittävää muotoilua. PIHKA laukuille ominaista ovat ajankohtaiset värit, jotka uudistavat klassiset tuotteet yhä uudelleen. Uskomme, että kauneus ja tyyli ovat ajattomia, ja hyvin suunniteltu tuote on sellainen, johon voit rakastua kerta toisensa jälkeen.

Nähdään viikonloppuna!


Laura Paananen,
 Luv North
Sofia Salmi ja Roosa Mattsson, PIHKA collection

Posted on

21/22 – Luv North: Spotted on media

Who wore our silver necklace to a movie press day? How many times Luv North has featured in Anna – the biggest women’s magazine in Finland? Talking about magazines, go check the details on this Issue.

We have been offline for quite some time now, sorry folks! Combining so many awesome projects at the same time can be quite a time and energy consuming, don’t you agree? To help you stay on the cutting edge of Luv North, we’ve compiled a list of media and press where you have seen us lately.

To some of us, fall is the only time of the year when you actually have time to do the things you’re normally too busy to do. Days are getting darker and you have more time to pick up the pile of magazines you’ve been planning to read during the year. Also, in recent Me Naiset magazine (41/2022) you can spot the Moon necklace and read our designer Maryam Razavi’s interview.

 


 

References and photo credits:

 1. 2022: Spotted on Antti Tuisku´s music video. Photo Atte Tanner.
 2. 2022: Vappu Pimiä, wore a Luv North Hoops in the popular TV program Maajussille Morsian and Suurmestari TV Program. Photos: Suurmesteri and Maajussille morsian / MTV Oy.
 3. 2021: Super-skilled pop artist Tuuli wore Luv North’s jewelry in the Gogin kantabaari TV program. Photo: Tuuli´s photo: Gogin kantabaari / YLE Kioski.
 4. 2022: Miss Finland Essi Unkuri wore Luv North’s jewelry in the Puoli seitsemän TV program. Photo:Essi Unkuri´s photo: Puoli Seitsemän / YLE.
 5. 2022: Actress Sara Parikka and actress Johanna Puhakka are hosting a well-known podcast called Papupata. Photo: Spotify / Papupata Podcast.
 6. 2022: Super-skilled actress Minka Kuustonen wore the Moon Hoops in Kotiliesi magazine. Photos: Kotiliesi / Otavamedia and Ilta-Sanomat / Jonna Öhrnberg.
 7. 2022: Social media influencer Kriselda Mustonen wore the Moon necklace in Me Naiset magazine. Photos: Me Naiset / Sanoma.
 8. 2021: Talented actress Sara Parikka wore the Sun Necklace on Iltalehti. Photo: Sami Kuusivirta / Iltalehti.
 9. 2022: Beautiful miss Finland Viivi Altonen wore the Sun jewelry set on Iltalehti. Photo: Laura Paananen
 10. 2022: Luv North has been featured five times in Anna – the biggest women’s magazine in Finland. Photos: Sanoma, Otavamedia, Fokusmedia.
 11. 2022: Talented actress Iina Kuustonen wore the Sun necklace to a movie press day. Various newspapers (including Iltalehti) published photos of Punttikomedia press day. Photos: Anna-Maria Grönlund / Punttikomedia movie press photos.
 12. Journalist Laura Friman wore the Sun necklace in silver in Helsingin Sanomat. Friman writes a popular column for Finland’s biggest newspaper Helsingin Sanomat. Image: Juha Salminen / Helsingin Sanomat
Posted on

Luv Northin kaunein koru valittu

Me kysyimme, te äänestitte: Luv Northin kaunein koru on The Moon -kaulakoru. Toiseksi tuli uusimman mallistomme The Lock -kaulakoru yhden äänen erolla.


The Moon -kaulakoru

Järjestimme syyskuussa 7-vuotissyntymäpäivämme kunniaksi äänestyksen kauneimmasta korustamme Instagramissa (katso julkaisu täältä.) Ääniä annettiin yhteensä 622 kappaletta. Huomioimme jokaiselta äänestäjältä vain yhden äänen. The Moon -kaulakoru voitti kilpailun ja keräsi 26,3 prosenttia kaikista äänistä. Täpärästi toiseksi sijoittunut The Lock -kaulakoru keräsi 25,9 prosenttia annetuista äänistä. Kolmanneksi sijoittui The Sun -kaulakoru, joka keräsi annetuista äänistä 23 prosenttia.

Luv Northin kauneimmat korut:
1. The Moon -kaulakoru
2. The Lock -kaulakoru
3. The Sun -kaulakoru

The Moon -kaulakoru on osa The Universe In You -yhteistyömallistoa, jonka on suunnitellut malli ja stylisti Maryam Razavi. Koru on saanut inspiraationsa persialaisesta mosaiikki-korulippaasta, joka on kuulunut Razavin kotiin lapsuudesta saakka.”Olen aina tuntenut olevani kuun lapsi. Minulle yö on unelmoimisen ja haaveilun aikaa, ja öisin olen kaikkein luovimmillani. The Moon -koru symboloi taianomaisia öitä – ennen kaikkea haluan sen muistuttavan kantajaansa siitä taiasta, joka meissä kaikissa on”, kertoo Razavi.


The Lock -kaulakoru


The Sun -kaulakoru


Trio-kaulakoru

Lisäksi äänestyksessä erottui hyvin Trio-kaulakoru, joka sijoittui äänestyksessä neljänneksi. Koru sai 14 prosenttia annetuista äänistä.

Kuvat: Mikael Kuitunen

Posted on

Luv North mukana Pariisin muotiviikolla – upeat muotikuvaukset toteutettiin yhdessä Riikka Couturen kanssa

Yhdistimme voimamme pukusuunnitteluun erikoistuneen Riikka Couturen kanssa ja järjestimme upeat muotikuvaukset Pariisin muotiviikoilla.

Pariisin muotiviikot kuuluvat maailman neljän merkittävän muotiviikkojen joukkoon. Pariisin lisäksi muotiviikko järjestetään kahdesti vuodessa Milanossa, New Yorkissa ja Lontoossa. Upeissa kuvissa on esillä Riikka Couturen kaunis leninki ja Luv Northin kullatut The Moon -korvakorut. The Moon -korvakorut on suunnitellut yhteistyössä stylisti ja malli Maryam Razavi.

Muotisuunnittelija Riikka Ikäheimo ja Luv Northin korumuotoilija Laura Paananen tapasivat ensi kerran jo vuonna 2014.

“Muistan, kun Riikka kertoi silmät sädehtien haaveistaan suunnnitella kauniita ja uniikkeja iltapukuja. Vau, mä ajattelin! Miten rohkeaa! Tunsin silloin sielunsisaruutta, ylpeyttä ja sain uskoa itselle, muistelee Paananen.

Vielä samana kesänä naiset puvuttivat häihin yhteisen ystävän – Riikka loi mekon ja Laura korut.

“On ollut upeaa nähdä Lauran menestystä ja Luv Northin kasvua! Oli mahtavaa, että saimme toteuttaa kuvaukset yhdessä Pariisissa. On ihanaa, miten meidän molempien unelmista on tullut totta”, Ikäheimo kuvailee naisten yhteistä taivalta.

Riikka Couturen pukuja on voinut sittemmin ihastella Linnan juhlissa, useissa eri kutsuvierastilaisuuksissa sekä Suomen ykkösartistien päällä lavoilla. Nyt tarina huipentuu tähän syksyyn ja Pariisin muotiviikoille. Somevaikuttaja Linda Ekrothin päällä oli molempien designia yhteisissä muotikuvauksissa.

Kuvat: Mikael Kuitunen, avustaja Hennica Kuitunen

Posted on

Lahjoitus UN Women Suomen Ukrainan hätäapukeräykseen on ohjattu eteenpäin

Lahjoitimme jokaisesta 1.4.–31.5.2022 välisenä aikana myydystä Luv North -korusta 2 %:a UN Women Suomi -järjestön Ukrainan hätäapukeräykseen. Lahjoitukseemme kertyi 200 euroa, ja summa on nyt ohjattu eteenpäin. Luv North ja yhteistyösuunnittelija Maryam Razavi halusivat yhdessä tukea UN Women Suomi -järjestön toimintaa Ukrainan hätäapukeräyksen kautta. “Tällaisena aikana kaikki apu ja tuki on korvaamattoman tärkeää, ja halusimme pienyrityksenä osallistua mahdollisuuksiemme mukaan. Aivan jokaisen panos on tärkeä, ja pienetkin teot ovat yhdessä suurempia. Yhteisöiden ja pienten toimijoiden rooli on merkityksellinen nyt ja tulevaisuudessa”, sanoo Luv Northin perustaja Laura Paananen.

Sota Ukrainassa jatkuu ja hätä on sanoinkuvaamaton.

“Tämä kampanja on ollut meille erittäin tärkeä. Se on ollut meidän tapamme kantaa kortemme kekoon ja koittaa tuoda valonpilkahduksia niitä tarvitseville. Kriisi on yhä käynnissä, vaikkei se iske uutisvirrassa samalla tavalla silmille kuin keväällä. Tilanne on sydäntäsärkevä, eikä siltä voi ummistaa silmiään”, Maryam Razavi sanoo.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia ajava järjestö​​​​​​​. Järjestö on sitoutunut tukemaan Ukrainan naisia perheineen – heitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa sekä heitä, jotka ovat oman henkensä uhalla päättäneet jäädä maahan tarjoamaan humanitaarista apua äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa.

“Avun tarve Ukrainassa on edelleen suuri. Sota ei ole ohi ja sekä maansisäisten pakolaisten määrä että rajojen ulkopuolelle pakenevien määrä kasvaa yhä. Suurin osa sotaa pakenevista ihmistä on naisia ja lapsia. Jokainen lahjoitus on äärettömän merkityksellinen ja tuki menee perille. Onkin hienoa, että myös pienet yritykset, kuten Luv North yhdessä yhteistyökumppanin kanssa, ovat lähteneet mukaan tukemaan Ukrainan sotaa pakenevia. Olemme hyvin kiitollisia kaikesta siitä tuesta, jonka saamme toimittaa eteenpäin tuensaajille”, sanoo UN Women Suomen varainhankinnan vastaava Henna Husso.

Kiitos, että olit mukana mahdollistamassa lahjoituksemme. Lisätietoa hätäapukeräyksestä ja UN Women Suomi -järjestöstä löydät täältä.

Posted on

The Look – Viivi Altonen: Eniten minua inspiroi pukeutumisen suhteen asenne pukeutumisen taustalla

Kun katson kuvia itsestäni ennen missikisojen aikaa, huomaan ajattelevani, etten ole
osannut pukeutua ollenkaan. Mallin töitä tehdessä olen saanut olla valkoinen taulu, jonka
muut maalaavat – mustissa farkuissa ja valkoisessa t-paidassa minun ei ole itse tarvinnut
ajatella pukeutumista sen kummemmin. Tämä on ollut toisaalta ihanaa, sillä muiden
stailattavana olen löytänyt pukeutumiseeni uusia juttuja. Koen kuitenkin, että vasta viime
aikoina oma tyylini on lähtenyt kehittymään.

Olen kotonani monenlaisessa tyylissä: toisaalta tyylini on klassinen, moderni ja elegantti,
toisaalta rennon rokahtava ja poikatyttömäinen. Yhteistä tyyleilleni on kuitenkin
luottovaatteeni – mekot. Rakastan mekkoja! Mekoilla tyyli muuntuu helposti arkisesta
juhlavaan ja toisinpäin esimerkiksi korujen avulla. Olen vapaudenkaipuinen reppureissaaja,
jolle boheemi hippityyli tuntuu myös omalta – kenties siksi Luv Northin koruista erityisesti
The Sun- korvakorut vetoavat minuun. Vastuullisuus on minulle vaatevalinnoissani tärkeää,
enkä haluaisi tukea pikamuotia. Seuraan enemmänkin second hand- ja vintage-maailmaa
kuin muotia tai tiettyjä muotisuunnittelijoita.

Ihania tyylejä ja tapoja pukeutua on valtavasti, mutta se mikä minua eniten muiden
ihmisten pukeutumisessa inspiroi, on asenne pukeutumisen taustalla. Ihailen ihmisiä, jotka
pukeutuvat rohkeasti ja uskaltavat laittaa päällensä sitä, mitä haluavat. Tällaisia inspiroivia
pukeutujia ovat esimerkiksi Janita Autio tai ystäväni, joka voisi lähteä ulos vaikka
pyjamahousuissa.

Ajattelin aluksi, että useat ihmiset tulisivat kyseenalaistamaan feminismini misseyteni
vuoksi, mutta nän ei tapahtunutkaan. Olen ollut mukana useissa projekteissa, joissa on
keskustelu misseydestäni ja feminismistä ja keskustelun kautta myös ennakkoluulot ovat
hälvenneet. Minulle on aivan selvää, että voin olla feministi ja osallistua missikisoihin. Voin
tehdä naisena monenlaisia asioita, eikä kukaan ulkopuolinen määritä minulle, mitä voin tai
en voi tehdä.

Miss Suomi- kilpailun voittaminen on ollut yksi merkityksellisimmistä saavutuksistani. Miss
Suomena olen päässyt vaikuttamaan asioihin: olen voinut tehdä hyväntekeväisyystyötä ja
päässyt puhumaan minulle tärkeistä tasa-arvon kysymyksistä. Olen esimerkiksi tehnyt yhteistyötä
YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin kanssa ja lanseerannut She Can
kampanjan naisten voimaannuttamiselle.

Saan paljon voimaa, kun ajattelen elämän ainutlaatuisuutta. Paras lääke itsensä epäilemistä
ja epävarmuutta vastaan on muistutus siitä, että meillä on vain tämä yksi ainoa elämä. On
tehtävä niitä asioita, jotka tekevät meidät onnelliseksi, sillä toista mahdollisuutta ei
välttämättä tule enää myöhemmin. Sama ainutlaatuisuuden ajatus kantaa myös siihen,
mitä ajattelen kauneudesta. Se, että jokainen ihminen on täysin uniikki – toista samanlaista
sinua ei ole olemassa – on jo itsessään mielettömän kaunista. Tuota ajatusta vasten se vertailu,
mitä teemme toisiimme alkaa menettää merkityksensä ja kauneutta voi alkaa
arvostamaan uudella tavalla.

Viivi Altonen on 26-vuotias malli ja yhteiskuntatutkimuksen opiskelija Tampereen
yliopistossa. Hän voitti Miss Suomi- kilpailun vuonna 2020.

Teksi: Suvi Annola, kuvat: Laura Paananen

Posted on

Lahjaopas – kauneimmat korut elämäsi rakkaille naisille


Koru on
oikea valinta silloin, kun haluat antaa lahjaksi jotain arvokasta ja merkityksellist
ä.
Mutta kuinka löytää rakkaimmallesi juuri oikeanlainen koru ja millaisiin asioihin korua valitessa olisi
hyvä kiinnittää huomiota? Kokosimme avuksesi oppaan täydellisen korun hankintaan.

The Lock -kaulakoru ja The Sun kaulakorun voi tilata 42 cm, 45 cm tai 50 cm ketjulla.

Liikkeelle kannattaa lähteä perusasioista: selvitä ensin, onko lahjansaaja enemmän esimerkiksi
kaulakorujen vai korvakorujen vai kenties molempien ystävä ja se, pukeutuuko hän
mieluiten kultaisen vai hopeisen värisiin koruihin.

Jos lähdet etsimään kaulakorua, pohdi vielä kuinka pitkä riipuksen tulisi olla.
Erimittaisilla riipuksilla kaulakoruja voi myös yhdistellä kerrostetusti toisiinsa
voit esimerkiksi miettiä, sopisiko uusi kaulakoru yhdistettäväksi johonkin lahjansaajan nykyiseen lempikoruun.

Lopulta pysähdy miettimään, minkä tyyliselle naiselle olet etsimässä korua ja erityisesti sitä,
millaisen viestin haluat korulla antaa.

Unelmien naisille

Etsitkö korua naiselle, jonka ajatukset ovat syviä ja jonka varpaat uppoavat milloin valtamerien
aaltoihin, milloin metsien multiin? Seikkailija, joka kantaa mukanaan vähintään universumin
verran unelmia ilahtuisi The Universe In You- malliston koruista.

The Sun ja The Moon– riipuksissa ja korvakoruissa siro muotokieli yhdistyy kauniisiin yksityiskohtiin.
Stylisti Maryam Razavin suunnitteleman malliston korut ovat upeita lahjoja jokaiselle luovalla luonnonlapselle
tai mystiikkaa rakastavalle esteetikolle. The Moon Hoops -korvakorut voit tilata täältä.Naisille, jotka ovat aina rinnallamme

Kukaan ei seiso rinnallamme niinkuin perhe – oli kyseessä sitten perhe, jonka olemme saaneet
tai perhe, jonka olemme itse ympärillemme koonneet. Trio-kaulakorun voi nähdä kantavan
mukanaan ajatusta perheestä: korussa kolme suloista laatta asettuu yhteen toinen toisensa
rinnalle. Laattoihin on mahdollista kaiverruttaa jotain pientä, esimerkiksi omien lasten
nimikirjaimet. Lahjana se on kaunis viesti kiitollisuudesta heitä kohtaan, jotka meitä rakastavat
ehdoitta. Trio-kaulakorun voit tilata täältä.Rohkeille voimanaisille

Joskus rohkeutta on maailmanympärimatka, joskus vaatevalinta, joskus kyyneleet. Yhteistä
rohkeille teoille on kuitenkin se, että ne inspiroivat ihmisiä ympärillään. Tällaisille elämäsi
rohkeille voimanaisille sopii koruksi esimerkiksi nuorekas, voimasta inspiraationsa saanut
The Lock- tai näyttävä Story- riipus. Molempiin koruihin on myös mahdollista kaiverruttaa jotain
kantajalleen tärkeää. Kullatun Story-kaulakorun voit tilata täältä.Naisille, jotka rakastavat minimalismia

You’re Loved ja Halo- korvakorut ilahduttavat naista, joka pukeutuu mieluiten siroihin ja
minimalistisiin koruihin. Nämä ilmavat korut yhdistyvät tyylikkäästi myös muihin koruihin –
arkena ja juhlana. Side-mallistosta löytyvät korvakorut sopivat mainiosti myös hieman
pienemmälle budjetille. You are Loved -korvakorut voit tilata täältä.

Teksti: Suvi Annola, Kuvat: Mikael Kuitunen ja Laura Paananen

Posted on

Luv Northille Avainlippu- ja Design from Finland- merkit

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Luv Northille Design from Finland– ja Avainlippu– merkit. Merkit viestivät korujen kotimaisesta alkuperästä ja yrityksen suomalaisesta korkealuokkaisesta muotoiluosaamisesta.

Avainlippu– merkki myönnetään yrityksille, jotka valmistavat tuotteensa ja työllistävät työntekijänsä Suomessa. Design from Finland– merkki puolestaan kertoo kuluttajille, että yrityksen tuotteet on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti ja vastuullisesti, ja että yritys viestii koko tuotantoketjunsa rakenteestaan avoimesti ja läpinäkyvästi. Molemmat merkit ovat suomalaisille hyvin tuttuja – Design from Finland- merkki on ollut käytössä jo yli 10 vuotta, Avainlippu puolestaan yli 50 vuotta.

“Tunnustus merkitsee meille todella paljon. Merkkien avulla voimme viestiä asiakkaillemme luotettavasti ja helposti toimintatavoistamme ja arvoistamme – joista nimenomaan kotimaisuus on meille erityisen tärkeä,“ Luv Northin perustaja Laura Paananen kertoo.


The Moon Hoops -korvakorut on suunniteltu yhteistyössä stylisti Maryam Razavin kanssa.

Teksi: Suvi Annola, Kuvat: Mikael Kuitunen 

Posted on

Luv North – Jewelery Care Guide

What kind of jewelry stands the test of time? A timeless design carries year after year, from everyday life to celebration and from one generation to the next.

A timeless jewelry also must stand the test of time in its more literal sense – everyday wear-resistant jewelry is high quality in material and designed for everyday use. A durable piece of jewelry respects the life around it. It can only be realized through ethics and ecology.

We want timelessness to be at the heart of Luv North. That is why our jewelry uses high-quality, durable and ethically produced, recycled materials that, when well cared for, can withstand everyday wear and tear and remain beautiful from year to year. You can find more information about the materials of your jewelry and their care instructions here.

14 CARAT GOLD

14k solid gold is the match for an active lifestyle. It hardly scratches and doesn’t bend or wear as rapidly as 18k solid gold. Luv North gold jewelry is made from 100% recycled 14 carat gold. Gold jewelry charms not only their beauty but also their durability: gold jewelry does not oxidize or discolor and is more resistant to wear than gilded jewelry. You will find the 585 stamp on our gold jewelry.

 • Regularly clean your jewelry of accumulated grease and dirt.
 • For cleaning, you can use either cleaning cloths from gold shops or warm water and mild soap.
 • Polish the jewelry with a soft clean cloth.
 • Store your gold jewelry in a dry place.


GOLD PLATED SILVER

Gold-plated silver jewelry is a more affordable alternative to genuine gold jewelry. However, unlike gold-colored metal jewelry, gold-plated silver can also be re-gilded as needed, allowing the jewelry to last virtually forever.

Our gold-plated silver jewelry is made from recycled 925 silver (min 80% recycled) and is gilded with 24 carat gold. Gilding is done in a safe (non-toxic) fashion. We use 2.0 microns thick plating over sterling silver. All of our 24k gold mint pieces are stamped with “925”. Jewelery gilding lasts for normal use, but in daily use, gilding eventually erodes due to abrasion from clothes and rubbing of the buckle and loops against each other. The speed at which the gold plating wears will depend for instance from skincare products used, level of perspiration and skin PH. This is why it is so important to take special care of your gilded jewelry.

 • When not in use, store gold-plated silver jewelry in a dry, airtight container.
 • Jewelry should also be removed before hand washing, showering or playing sports. This is the best way to avoid oxidation and tarnishing
 • Wear the jewelry only after you have added moisturizer, perfume and other cosmetics to your skin.
 • Clean the jewelry regularly with a cleaning cloth or mild soap and warm water. IMPORTANT: Gold-plated jewelry requires more care. Using your toothbrush very intensely may cause the gold plating to wear away, so it is very important that you do this process very carefully to avoid eroding the gold plating
 • If you want a new gilding of your Luv North jewelry, we can do it for you (contact: info@luvnorth.com).

STERLING SILVER

Our 925-labeled Sterling silver jewelry is made of 92.5% silver and 7.25% copper. We only use recycled silver in our jewelry (min 80% recycled silver). Each silver producer and the origin of the supplier is verified.

One of the natural properties of silver is that it can change color or darken over time. Silver jewelry that has been well cared for, lasts a long time.

 • When not in use, store the silver jewelry in a dry, airtight container. Jewelry should be stored away from direct Sunlight and heat, in a protective (lined) jewelry box Luv North boxes are not made for airtight storage – tarnishing will occur over time.
 • The jewelry should also be removed before washing hands, showering or playing sports. This is the best way to avoid oxidation and tarnishing
 • Wear the jewelry after you have used a moisturizer, perfume and other cosmetics to your skin.
 • Clean the jewelry regularly with a cleaning cloth or mild soap and warm water. You can use a soft children’s toothbrush for cleaning.

Text: Suvi Annola, Photos: Mikael Kuitunen

Posted on

Designer Stories: Maryam Razavi

Luv North’s second Designer Story is about Maryam Razavi, Finnish stylist, model, author, and tv-hostess, who is known for her kindness and work ethics. Razavi’s first-ever jewelry design collaboration was launched in fall 2019, and the jewelry has already be seen in several Finnish magazines.

Razavi has Finnish-Iranian roots, which inspired her to look deeper into those fond memories from her childhood. “There’s so much beauty and inspiration everywhere. That’s why I always keep my eyes, ears, and heart open. The Universe In You Collection is inspired by my most personal memories of my family and Iranian roots. Being able to go back to my childhood through the jewelry I’ve designed instantly warms up my heart and brings a smile to my face”, explains Razavi.

The Universe In You collection is inspired by her grandmother’s sunburst mirror, which gave its shape to the collections’ first two pieces, The Sun necklaces. The story behind the name of the collection is simple: we have the whole universe within us. The universe reflects the idea that every one of us is enough just the way we are and everything is connected. Although the message of the collection has a personal meaning to Razavi, she highlights that anyone can relate to the values of family, roots, loyalty, sustainability, and the fact that everything is connected. Razavi sums up that “only by being kind to each other and the earth we will accomplish great things”.

The Universe In You Collection can be purchased HERE.

 

Posted on

Pure recycled materials, Finnish design and handicraft: this is how our jewels are made

There is a focused but warm atmosphere at the factory. Sudden knocks of the hammer interrupted by a whirr of the drill. Blue sunlight flickering through the window. Pieces of noble metal on the strong dark wooden table. Laura is working on a new jewel with her dad in Suonenjoki. A couple of questions with their answers. Every now and then burst of laughter. This is the kind of precious father-daughter time many people can only dream of. And this is the kind of atmosphere in which every Luv North jewel starts to take shape.


The path of a jewel from an idea to you is special and so, we want to share it with you. We also want to be open about how we in Luv North value high-quality materials and a transparent sustainable manufacturing process.

Thus, the story of every jewel ever made starts from the materials. In Luv North we use only pure 14k gold which is 100% recycled., Also, our silver is 92,5% pure and 80% recycled. 92,5% silver is commonly used in jewels because 100% silver would be too soft. The 7,5% of silver jewels are made of copper, which is stronger than silver. We use gold and silver because they are some of the most sustainable materials in the world and, thus, most suitable for recycling. Besides, they are beautiful. We don’t use any other metals in our jewelry to make them last time and be safe for users with nickel or other allergies. This way you can be sure your Luv North jewel is environmentally friendly, safe, pure, and no kind of gilded bauble.

The first phase of bringing the medals to life is to cut them. At this point, Laura takes the materials to her hometown to her dad, who has a carpenter background and who has all the skills to treat the metal as strongly but gently and carefully as it has to be treated. After cutting the plates, Laura’s dad stamps the jewel and then punches them if needed. Every jewel that weighs over 15 grams has to be stamped and this you can see in your jewel in for of the letters LUV. After the letters, the numbers tell you what is the percentage of gold or silver in the jewel.


To Laura, the founder of Luv North, it is really important, that her father works with her with the jewels. It makes the process special when it is not just anybody producing the jewelry. It is also important, that everything is 100% handmade.

The last phase in the process is to polish the jewel, perfect the surface, take out all the edges or other marks the cutting has caused. This is done either with sandpaper or a fine. Then the jewel is connected to a chain with handmade links between the chain and the jewel and the chain and the lock.

Now the jewel is ready and shining bright. To finish the process, the jewel is packed in a beautiful box to protect it on its journey to you before your shared story begins. The box itself is a masterpiece and works brilliantly to decorating your room or keeping your Luv North or other jewelry in one place or safe during the night.

Good luck and happiness with your work and all other activities too!

Did you find this information of your jewel delighting?

Photos: Bettina Lamspringe